Są takie produkty, które odpowiednio skomponowane pomogą Ci przytyć. Są to różnego rodzaju mięsa, produkty zbożowe, ryby, oliwa z oliwek, olej kokosowy, smalec, masło ;-) Przy odpowiednim skomponowaniu tych produktów na 100% przytyjesz ;-)
Przeglądając diety osób związanych z branżą fitness czy kulturystyki zauważyć można to, że w ich żywieniu często pojawiają się różnego rodzaju omlety. Jakie są plusy ich spożywania? Co powinno wchodzić w ich skład? Ostatecznie, jak przygotować taki posiłek, aby był dobry jakościowo? W tym artykule postaram się odpowiedzieć na te pytania. Czas [...]
[...] geś czasem jagnięcina jak pozwoli budżet. Jajka (koniecznie na miękko) duże ilości. Ryż kasza bioplanet (omijając te foliowe pojemniczki). I dużo nasyconego masło klarowane/kokosowy, czasem smalec z gęsi do kaszy. Omijam większość warzyw ze względu na alergie i całkowicie gluten (bóle brzucha wzdęcia). Jak pilnuje mojej diety czuje się świetnie.
[...] również pomiędzy wieloma specjalistami. Jednakże w sporze tym racji nie ma żadna ze stron. Najlepszymi źródłami tłuszczów są zarówno produkty zwierzęce - prawdziwe masło czy smalec gęsi, jak i oleje roślinne - takie jak oliwa z oliwek czy olej kokosowy. Pod żadnym pozorem nie należy sięgać po margarynę czy odtłuszczone masło - pomimo zapewnień [...]
Najlepsze do smażenia będą: smalec, olej kokosowy,masło klarowane. Oliwa również może być, do krótkiego smażenia. Zapraszam do lektury: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2017-08-07 15:54:24
smalec, smalec gęsi, masło klarowane, olej kokosowy, przy krótkiej obróbce moze to też być oliwa z oliwek czy taki pam http://www.sfd.pl/sklep/Wellsley_Farms_Cooking_Spray-opis34765.html Ile używać to już sprawa indywidualna, też sporo zależy od tego co smażymy i na jakiej patelni, bo na teflon wcale dużo nie trzeba z 5g starczy np by zrobić sobie [...]
Kokosowy, bardziej zamiennie masło klarowane, smalec itp. - do smażenia. Oliwa z oliwek OK, chociaż niby ciężko dostać dobrą oliwę, lniany raczej lipa. Ja bardzo sporadycznie smażę też na rzepakowym. Ogólnie z innych źródeł tłuszczu to jeszcze awokado, różne orzechy z umiarem.
[...] Minusy: prawie połowa to dodatki i woda, dostępne tylko w jednym supermarkecie, skład mógłby być zdecydowanie lepszy. 33 fine foods piada Skład: mąka pszenna 59% woda smalec wieprzowy skrobia sól drożdże piwne Wartości odżywcze: 100 g tego produktu dostarczy 306 kcal, w tym: 10 g tłuszczu 8 g białka 46 g węglowodanów Plusy: bardzo dobre w [...]
[...] jednak powinienem go ograniczyć, albo coś zmienić? 1. Łopatkę wieprzową kroję na plastry (około 250g) i podsmażam krótko na smalcu (mogę zmienić na olej kokosowy ale chyba smalec lepszy) 2. Podsmażoną wrzucam do garnka, zalewam wrzątkiem i dodaję sos pieczeniowy ciemny. Lepszego pomysłu nie znam ale z tego co widziałem na odwrocie zbyt dużo [...]
Smażenie jest jednym z bardziej popularnych sposobów obróbki termicznej stosowanych w kuchni. Lubimy smażyć mięsa, ryby, jaja, warzywa, czy połączenia tych składników. Polega ono na ogrzewaniu potrawy w środowisku tłuszczu. Jednak są również możliwości smażenia na dobrej patelni, np. teflonowej, bez użycia tłuszczu. Wśród najlepszych jakościowo [...]
[...] fizycznie i dodatkowo ćwiczącej. Osobiście spróbowałbym podnieść tą ilość około dwukrotnie i obserwować jak to na mnie wpływa. Z tłuszczów możesz bez problemu wyrzucić smalec, bo to tłuszcz nasycony długołańcuchowy i najbardziej obciąża układ trawienny. Zastanawia mnie czy ty jesz w jednym posiłku karkówkę, olej lniany, olej kokosowy i [...]
1) Jeśli chodzi o smażenie polecam olej kokosowy lub smalec. 2. Jeśli już musisz jeść chleb to polecam albo chleb żytni razowy lub najlepszą opcją jest chleb żytni na zakwasie najlepiej własnej roboty :D 3) Sosy zero myślę, że od czasu do czasu możesz sobie wrzucić jednak nie polecałbym tego robić codziennie wcale nie są takie zdrowe często [...]
[...] - zamiennie chia/siemie - zamiennie pestki dynii/sezam/słonecznik (40-60gram dziennie) - po 20g z każdego, czasem odpuszczę słonecznik olej kokosowy/oliwa z oliwek/smalec - zamiennie wiórki kokosowe/oliwki - zamiennie Zakupiłem już chia i jedną łyżeczkę zalewam zimną wodą, zostawiam na noc i spożywam taki "kisiel". Jaką dawkę chia [...]
[...] bo akurat bardzo lubi jego smak. I ok, można dodać coś dla walorów smakowych, by po pewnym czasie się nie zniechęcić wpychaniem na siłę. ► olej kokosowy/oliwa z oliwek/smalec Smalec tylko jeśli musisz, nie masz lepszej alternatywy lub po prostu chcesz coś tańszego :) Sam w sobie nie jest jakoś szczególnie szkodliwy, jednak jest źródłem [...]
[...] obliczaj jakichś konkretnych stosunków MCT do długołańcuchowych, po prostu staraj się ograniczać długołańcuchowe na rzecz MCT. Jeśli jadasz boczek czy inne tłuste mięso to smalec w diecie nie jest konieczny, bo on już jest zawarty w tych produktach. Ostatecznie smalec nie jest bezpośrednio szkodliwy, ale przy dużej podaży pożywienia, po prostu [...]
W gwoli ścisłości, smalec nie składa się głównie z nasyconych, dominującym kwasem tłuszczowym w nim jest kwas oleinowy (ten sam co w oliwie z oliwek), w dodatku nie jest tłuszczem niezniszczalnym termicznie, gdyż zasobny jest w cholesterol, który jak wiadomo dość łatwo się utlenia wydzielając szkodliwe związki. Na domiar tego jest ubogo odżywczym [...]
no ale nie bede wariowal przeciez tylko dlatego ze smaze na czym innym przeciez tak ? Smalec/masło/olej rzepakowy i kokosowy bede zamienial po prostu codziennie i tyle :)